Doğal sabunların ph değeri kaçtır? Nasıl sabunlaşma sağlanır?

Doğal sabunların ph değeri kaçtır? Nasıl sabunlaşma sağlanır?

KUDRA sabunları; iyi kalite bitkisel yağların sodyum hidroksit/kostik çözeltisi ile güvenli oranlarda kimyasal tepkimeye girmesi sonucu oluşur. Sabun bazı veya sentetik köpürtücü ajanlar kullanılmaz. Kimyasal tepkime sonucu sodyum hidroksit ve yağlar kendi niteliklerini terkedip sabun formuna dönüşür. KUDRA sabunları formüle edilirken fazladan yağ girdisi ile kostiğin sabunlaşmadan kalma ihtimalinin önüne geçilir. Aynı zamanda bu fazla yağ girdisi cilde ekstra bakım sağlar. El yapımı doğal sabunların ph değeri 9 dur. Daha asidik bir yapıya sahip olan cildimiz ise ortalama 5.5 ph değerine sahiptir. Pek çoğunuz reklamların da etkisiyle bu konuda endişe duyuyor. Hadi kafa karışıklığınızı çözelim. Sağlıklı cilt ph değerini kendi normaline çekme özelliğine sahiptir. Sabun gibi durulanan ürünler cilt yüzeyinden kısa sürede uzaklaştırıldığı için kalıcı bir ph değişikliğine sebep olmaz. Yani sabunlardaki ph değeri global sabun tüccarlarının ph değeri ayarlanmış sentetik sabun ve jel temizleyicilerini doğal sabunlara tercih etmenizi sağlamak için yarattığı bir algı oyunundan ibarettir. Ancak dikkat etmeniz gereken şey şudur ki temizlemenin ardından cilde uygulanan tonik ve krem gibi durulanmayan ürünlerin cildin ph değerine uyum sağlaması gerekir. Çünkü bu ürünler cilt üzerinde kalıcı bir etki sağlar. KUDRA Yüz Tonikleri ve Nemlendirici Kremlerinde her üretimde ph seviyesinin 5.5 olması üzere kontrol sağlanır. 


Soğuk yöntem el yapımı sabunlarımızı, mevcut en iyi malzemeleri kullanarak özenle üretiyoruz.

Taze bitki hidrosolleri, sızma zeytinyağı, ham shea yağı, hindistan cevizi ve üzüm çekirdeği yağı gibi toprak dostu hammaddeler kullanıyoruz. Sabunlarımız doğal renklerini özelliklerine göre seçtiğimiz çeşitli minerallerden alırlar. Palmarosa, portakal ve nane gibi bitkilerden su buharı distilasyonu ile elde edilen uçucu/esansiyel yağlar gibi doğal antibakteriyeller kullanıyoruz. Bu uçucu yağlar aynı zamanda sabunlara hoş koku kazandırır ve cildi temizlemenin yanı sıra aromaterapik etkilerinden faydalanmamızı sağlar. Palm yağı ve hayvansal yağlara içeriklerimizde yer vermiyoruz.


Hindistan Cevizi + Zeytinyağı


KASTİL SABUNU

 Bebekler ve hassas ciltli yetişkinler için kullanımı uygundur. Sızma zeytin yağı ve ham hindistan cevizi yağları ile hazırladığımız Kastil sabunu cildinizi temizleyerek canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Yüz ve vücut temizliğinde kullanabilirsiniz. Cildi kurutmaz ve aşındırmaz. Esansiyel yağ içermeyen kokusuz bir sabundur. Kokulara hassas kimselerce özellikle tercih edilebilir. %100 doğal ve biyoçözünür içerikli kastil sabunumuzun ciltte bıraktığı hissi çok seveceksin.


Sığla + Zeolit


YENİLEYİCİ YÜZ SABUNU

Tüm cilt tiplerinin günlük kullanımına uygun olarak cilt yüzeyinde çevresel etkilerle biriken yağı ve kiri nazikçe temizler, arınma sağlar. Cildin yenilenmesine ve gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur.

Zeolit minerali cildimizi yoğun teknoloji kullanımı ile maruz kaldığı radyoaktif kirlilikten toksinleri kendi yapısına çekerek arındırma özelliğine sahiptir.


Aktif Karbon + Adaçayı

SİYAH NOKTA VE AKNE EĞİLİMLİ CİLT SABUNU

Akne ve siyah nokta eğilimli, yağlanmaya bağlı geniş gözenekli ciltler için yoğun arındırıcı bir sabundur. Günlük kullanıma uygun olan bu sabun, cilt yüzeyinde çevresel etkilerle biriken kiri ve cildin fazla yağını derinlemesine temizler, arınma sağlar. Siyah noktaların giderilmesine ve yenilerinin oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.

Isırgan Otu + Shea Yağı

DÖKÜLME KARŞITI SAÇ SABUNU

Saçları ve saçlı cildi temizler, yumuşaklık ve esneklik kazanmasına destek olur. Saç köklerini besleyerek saç dökülmesinin önlenmesine destek olur.