Cilt Tipimi Nasıl Belirlerim?

Cilt Tipimi Nasıl Belirlerim?

Cildinizin sağlıklı canlı ve parlak bir görünüme kavuşması için cilt bakımını günlük ritüele/rutine eklemek oldukça önemli. Bununla birlikte cilt tipinize uygun doğal içerikli ürünleri doğru sırayla ve doğru zamanda kullanmak cilt bakım rutininizden etkili bir sonuç almanızı sağlayan etkenlerden biri. Ürünleri cildinizin ihtiyaçlarına uygun şekilde seçebilmek için ise cilt tipini bilmek önem taşır. Dolayısıyla etkili cilt bakımının ilk adımı aslında cilt tipini belirlemektir. Peki cilt tipini nasıl belirleyebilir ve cilt tipinize uygun bir cilt bakım rutinini nasıl oluşturabilir, bunun için hangi cilt bakım ürünlerini kullanabilirsiniz?

Cilt tipimi nasıl belirlerim?

Cilt tipinizi cildinizin durumunu gözlemleyerek en iyi kendiniz belirleyebilirsiniz. Bunun için banyodan çıktıktan sonra cildinize herhangi bir bakım ürünü uygulamadan bekleyin ve cildinizin durumunu gözlemleyin. Banyodan çıktığınızda cildinizde kızarıklık gözlemliyorsanız cildiniz hassastır denebilir. İlk yarım saat içinde cildinizde gerginlik gözlemliyorsanız cildiniz kuruya dönük ve nemsizdir. İki saat içinde T bölgesi olarak tanımladığımız alın, burun ve çene bölgösinde hafif de olsa yağlanma başlamışsa ki bunu cildinize tek kat bir peçete bastırarak anlayabilirsiniz, cildiniz karma yapıdadır. Eğer yağlanma yüzünüzün geneline yayılmışsa yağlı cilt tipine sahipsiniz denebilir. Mevsimsel geçişler, hormonel döngüler, yanlış kozmetik ürün kullanımı veya kozmetik ürünlerin yanlış kullanımı gibi faktörler cilt durumunu etkileyebilir.

Kusursuz cildin değil Sağlıklı cildin gerçekliğine ve güzelliğine inanarak sağlıklı cilt bakımı için en doğal ürün içerikleri ile ön plana çıkan naturel kozmetik markası Kudra, cildinizin parlak ve doğal bir güzelliğe kavuşmasına yardımcı olur. Cilt bakımınıza önem veriyor ve doğal ürünler kullanmak istiyorsanız siz de Kudra Cilt Bakım ürünlerini günlük rutininize ekleyebilirsiniz.

Peki cilt tipine göre cilt bakımı nasıl yapılır etkili bir cilt bakımı rutini hangi adımlardan oluşmalıdır?

Cilt Bakım Rutininde Adımlar: Temizle-Tonla-Nemlendir-Onar

Canlı ve sağlıklı görünen bir cilt için cilt tipine uygun bir bakım yapmanın yanı sıra cilt bakım rutinlerini belirli adımlar çerçevesinde gerçekleştirmek ve bu adımların sırasını ve zamanını da doğru belirlemek önemlidir. Etkili bir cilt bakımı için cilt önce temizlenmeli sonra temizlenmiş gözenekleri sıkılaştırmak için arındırıcı bir tonik uygulanmalı, ardından cilt uygun ürünler ile nemlendirilmeli ve son aşama olarak cildin onarımına katkı sağlayacak bir uygulama ile cilt bakımı sonlandırılmalıdır.

Peki her bir adım neden uygulanmalıdır?

Temizleme

Cilt üzerinde gün boyu çevresel kirlilik, sebum üretimi ve uygulanan kozmetik ürünleridüşününce gözenekler hızla tıkanır. ve cilt tipine göre cildinizi kurutur yada sivilce ve akne oluşumuna neden olur. Bu yüzden cilt tipinize uygun yüz temizleme ürünleri ile cildinizi dairesel hareketlerle temizlemelisiniz. Böylece yüz bölgesinde kan dolaşımı da artarak cilt hücrelerinin ihtiyaç duyduğu oksijen ve besinlere ulaşması kolaylaşır.

Tonlama

Temizleme sonrası tonik kullanmak gözeneklerin sıkılaşmasına, cildin ferahlamasına ve aynı zamanda cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur. Düzenli tonik kullanımı cildin doğal pH seviyesini dengede tutar.

Nemlendirme

Temizleme ve tonlama adımları cilt dokusunun gerilmesine sebep olabilir ve kuruluk hissi yaratır. İyi bir nemlendirici kullanmak cildin elastikiyetinin artmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Ciltteki su kaybını en aza indirir, cildi besler, yumuşak tutar.

Onarma

Cilt dokusunun yaşla birlikte elastikiyeti zayıflar ve hasar görmeye başlar. Hasarın tamamen önlenmesi mümkün olmasa da için cilt dokusunun onarılmasını destekleyen onarıcı cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır. Bu yüzden cilt bakım rutininin son aşamasını oluşturan onarım adımı önemlidir. Bu sayede cildin yaşlanması yavaşlatılabilir.

Kudra, cilt tiplerine ve cildin ihtiyaçlarına uygun doğal içerikli cilt bakım ürünleri üretir. Ürünler dört aşamalı cilt bakım rutininde sırasıyla kullanılabilir. Her bir cilt tipi için doğal içerikler kullanılarak üretilen Kudra cilt bakım ürünleri ile sağlıklı bir cilt dokusuna sahip olabilir ve cildin ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri sağlayabilirsiniz. İşte cilt tipine göre Kudra ürün önerileri:

Peki cilt tipinize uygun, cilt bakım rutininde sırasıyla uygulayabileceğiniz ürünler nelerdir?

Normal/Karma Cilt Bakım Ritüeli?

Normal tipteki cildin gözenekleri küçüktür, cilt genellikle pürüzsüz bir görünüme sahiptir ve hassasiyet yoktur. Dengeli sebum üretimi ve pH seviyesi ile iyi kan dolaşımına sahip olan normal cilt ne çok yağlı ne de çok kurudur. Ancak çevresel ve biyolojik faktörlere bağlı olarak cildin kurumaması için nem dengesini korumaya dikkat etmelisiniz. Normal cilt tipine sahipseniz günlük cilt bakım ritüelinizde aşağıdaki ürünleri tercih edebilirsiniz.

Yanaklarını normal olduğu halde T bölgesinde yağlanma yaşıyorsanız Karma yapıdaki cildiniz için yağ dengeleyici yüz temizleme ürünleri kullanmalı, gözeneklerin tıkanmasını önlemek için düzenli aralıklarla peeling yapmalısınız.

Cilt Temizliği


İki aşamalı temizlik


1-Yağ bazlı temizleme

Normal cilt Yüz temizleme balsamı


  Fındık ve Hindistan cevizi yağı gibi hassas cilt dokusuna uygun bitkisel yağlar içeren Yüz Temizleme Balsamı, cilt dokusunda biriken yağı ve yağa hapsolmuş kiri derinlemesine temizler. Suya dayanıklı göz makyajının nazikçe ve etkili bir biçimde temizlenmesi için de idealdir. Düzenli kullanıldığında siyah nokta oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Cilt temizliği aşamasında üründen küçük bir miktar avucunuza alın. Avucunuzun kuru olmasına dikkat edin ve balsamın elinizde ısınmasını sağlayarak eritin ve parmak uçlarınızla masaj yaparak cildinize uygulayın. Hemen ardından ılık nemli bir yüz temizleme bezi ile ürünü nazikçe cildinizden temizleyin. Günlük kullanıma uygundur.  


Karma Cilt Yüz Temizleme Yağı


Düzenli kullanımda siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı olan Yüz Temizleme Yağı suya dayanıklı makyajın ve güneş koruyucunun da temizlenmesi için idealdir. Kuru avuç içinize 2 pompa yağ alın ellerinizin arasında ısıtın kuru cilde parmak uçlarınızla nazikçe masaj yaparak uygulayın. Ardından ılık nemli bir bez ile tüm yüz ve boynunuza 5 sn bastırarak bekleyin bezinizi ıslatıp birkaç kez tekrarlayın.üzenli kullanımda siyah nokt Siyah noktaların temizlenmesine ve yeniden oluşmasına engel olan Aktif Karbon Yüz Sabunu, cilt yüzeyinde biriken kir ve fazla yağın arındırılmasına yardımcı olur. Adaçayı esansiyel yağı ve aktif karbon içeren ürün, toksinleri cildinizden uzaklaştırır. Ürünü su ile köpürtüp cilt yüzeyine dağıtın ve yaklaşık bir dakika bekletip emilmesini sağladıktan sonra bol su ile durulayın.

2-Sabun bazlı temizleme


  Gülümsü ve balzamik kokusu ile fantastik bir aromaterapi deneyimi sunan Sığla - Zeolit Yüz Sabunu; içeriğindeki zeolit minerali, sığla balsamı, zeytinyağı, shea yağı ve palmarosa esansiyel yağı ile cilt yüzeyindeki kiri ve yağı nazik ve etkili bir şekilde temizler. Teknolojinin hayatımızdaki negatif etkilerinden biri olan radyoaktif yükü cildimizden zeolit minerali sayesinde arındırır. Sığla balsamının onarıcı etkisiyle de cildin yenilenmesine katkıda bulunur. Bakım rutininizin ilk aşamasında ürünü su ile köpürtün, elinizle cildinize yayın ve dairesel hareketlerle hafifçe yüzünüzü ovalayın. Daha sonra bol su ile temizleyin.  

Cilt Tonlama


Temizlenip arınmış cilt gözeneklerini sıkılaştırmak ve ph seviyesini dengelemek için Hayıt - Gül Tonik, aynı zamanda nemlendirici altına uygulandığı takdirde yoğun nem desteği sunar. Antioksidanlarca açısından zengin gül aroması ile hem gözeneklerin sıkılaşması hem de cildin nemlenmesi sağlanır. Cildi temizledikten sonra gözlerinizi kapatarak bir kol mesafesinden ürünü püskürtün ve kısa bir süre emilmesini bekledikten hemen sonra nemlendirici uygulayın.

Cilt Nemlendirme


Nem oranı düşük normal ve karma ciltler için önerilen Vetiver -Balkabağı Yüz Kremi; düzenli kullanıldığında cildin nem seviyesin artırır ve elastik yapısını güçlendirir. Betakaroten, E vitamini, çinko ve omega yağ asitlerinden zengin balkabağı ve anti aging etkili Akgünlük esansiyel yağı aynı zamanda cilt tonunun düzenlenmesine ve hücre hasarının önlenmesine yardımcı olur. Nemlendirici kremi temizlenmiş ve toniklenmiş cilt üzerine sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulayabilirsiniz. Elinize nohut büyüklüğünde üründen alın ve tüm yüzünüze hafif dokunuşlarla yayın.

Cilt Onarma


Yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliğe sahip Sinirli Ot - Avocado Merhemi özellikle atopiye eğilimli cilt tipleri için uygundur. Cilt neminin uzun süre muhafaza edilmesini sağlamak amacıyla cilt yüzeyinde bariyer oluşturur ve su kaybının önlenmesine yardımcı olur. Kuru ve hassas ciltlerde meydana gelen kaşıntı ve döküntüyü yatıştırmada oldukça etkilidir. Ürünün temizlenmiş ve toniklenmiş cilt üzerine uygulanması önerilir.


Eğer cildinizde kuruluğa bağlı bir atak yaşamıyor ve yatıştırıcı etkiye ihtiyaç duymuyorsanız size farklı bir onarıcı önerimiz var. Cildin yenilenme gücünü destekleyen Ölmez Çiçek - Kuşburnu Serum, kuru, mat ve cansız cilt görünümünü canlı,parlak ve yumuşak bir cilt ile değiştiriyor. Göz çevresi dahil tüm yüze, boyun ve dekolteye uygulanan bu serum Çevresel faktörlere bağlı yaşlılık belirtilerini göstermeye en yatkın olan vücudumuzun bu bölgelerine özel bir bakım sağlıyor. Gece yatmadan önce temizlenmiş ve toniklenmiş cilde dairesel hareketlerle veya masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Yağlı Cilt Bakımı


Yağlı cilt tipinde gözenekler büyüktür ve cildin en büyük problemi aşırı sebum üretimi olabilir. Gözenekler büyük olunca daha hızlı tıkanabilir ve gözeneklerde yağ ve kir birikimi daha fazla olabilir. Bu sebeple yağlı cilt, akne ve siyah nokta oluşumuna meyillidir. Yağlı cildin temizliğine dikkat edilmelidir. Aşırı yağlanmanın önüne geçen ve gözenek küçültücü etkiye sahip cilt bakım ürünleri ile cildinizi düzenli olarak temizlemelisiniz.

Yağlı ve akneye eğilimli cilt bakımı için aşağıdaki ürünleri kullanabilirsiniz.

“Benzer benzeri çözer” ilkesine dayanarak size yağlı cildi ilk aşamada yağ bazlı ürünler ile temzlemenizi öneriyoruz. Düzenli kullanımda siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı olan Yüz Temizleme Yağı suya dayanıklı makyajın ve fiziksel güneş koruyucunun da temizlenmesi için idealdir. Aynı zamanda cildin sebumuna benzer bir etki gösterek cildin fazladan yağ salınımını engellemeye yardımcı olur. Bu ürünün kullanımındaki püf nokta ürünü kuru avuç içinize sıkıp kuru cildinize uygulamaktan ve hemen ardından ılık su ile ıslatılmış bir yüz temizleme bezi ile cildinizi silmenizde saklıdır. Ilık bezi cildinize uyguladığınızda gözenekleriniz o an için genişler ve yağın yumuşattığı yağa hapsolmuş kirler rahatça gözeneklerinizden uzaklaştırılır.

İkinci aşamada ise cildinizi toksinlerden arındırmak, siyah nokta ve akne oluşumuna engel olmak için Aktif Karbon Yüz Sabunu, ile temizleyebilirsiniz. Adaçayı esansiyel yağı ve aktif karbon içeren ürün, toksinleri cildinizden adeta emerek uzaklaştırır. Sivilce oluşumuna sebep olabilecek kiri cildinizden uzaklaştırır. Ürünü su ile köpürtüp cilt yüzeyine dağıtın ve yaklaşık bir dakika bekletip toksinlerin mıknatıs etkisiyle köpüğe çekilmesini sağladıktan sonra bol su ile durulayın.

Nemlendirme


 Besleyici ve nemlendirici özelliğe sahip Itır - Hemp Yüz Kremi, cilde ihtiyaç duyduğu nemi sağlayarak cildi yumuşatır ve cildin elastik bir yapıya sahip olmasını sağlar. Sebum dengesinin sağlanmasına yardımcı olan ürünü temiz ve toniklenmiş cildinize hafif masaj eşliğinde günde iki veya daha fazla kez uygulayabilirsiniz.

Cilt Tonlaması


  Temizlenip arınmış cilt gözeneklerini sıkılaştırmak ve ph seviyesini dengelemek için Itır - Adaçayı Tonik, aynı zamanda nemlendirici altına uygulandığı takdirde yoğun nem desteği sunar. Antiseptik etkiye sahip ıtır ve adaçayı hidrosolleri ile içeriğindeki niasinamid sayesinde sivilceye eğilimi olan hassas ciltlerin yatıştırılmasına yardımcı olur. Cildinizi temizledikten sonra ürünü gözlerinizi kapatarak bir kol boyu mesafeden yüzünüze sıkın ve emilmesini bekleyin. Hemen ardından nemlendirici krem uygulayabilirsiniz.  

Cilt Nemlendirme


  Besleyici ve nemlendirici özelliğe sahip Itır - Hemp Yüz Kremi, yağlı, karma ve yağlanmaya bağlı problemli cildinizi nazikçe nemlendirir. Cilt tarafından hızla emilir. Cilt yüzeyinde ferah bir etki yaratır. Sebum dengesini sağlanmasına ve cilt problemlerinin önlenmesine yardımcı olur. Düzenli kullanımda cildinizi besleyerek sağlık ve canlılık kazanmasını destekler. Temiz ve toniklenmiş cildinize hafif masaj eşliğinde sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez veya ihtiyaç dahilinde daha fazla uygulayabilirsiniz.  

Cilt Onarma


Cildin yenilenme gücünü destekleyen Ölmez Çiçek - Kuşburnu Yenileyici Serum, sunduğu anti aging etkilerin yanı sıra cilt yüzeyindeki akne ve skar izlerinin onarılmasına yardımcı olur. Göz çevresi dahil tüm yüze, boyun ve dekolteye uygulanan bu serum Çevresel faktörlere bağlı yaşlılık belirtilerini göstermeye en yatkın olan vücudumuzun bu bölgelerine özel bir bakım sağlıyor. Gece yatmadan önce temizlenmiş ve toniklenmiş cilde dairesel hareketlerle veya masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Siz uyurken cildinize onarıcı bakım sağlayarak ışıltılı ve yumuşak bir görünüm kazanmasını destekler. Gece yatmadan önce temizlenmiş ve toniklenmiş cilde dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı cilt bakımı için en doğal ürün içerikleri ile ön plana çıkan naturel kozmetik markası Kudra, cildinizin parlak ve doğal bir güzelliğe kavuşmasına yardımcı olur. Cilt bakımınıza önem veriyor ve doğal ürünler kullanmak istiyorsanız siz de Kudra Cilt Bakım ürünlerini günlük rutininize ekleyebilirsiniz.