Atopik Ciltler İçin Doğal Bakım

Atopik Ciltler İçin Doğal Bakım

Cildiniz eskiden yumuşak ve pürüzsüzdü ama şimdi kaşıntılı ve pullu mu görünüyor? Egzama olma ihtimaliniz mi var? Eğer uygun ürünleri doğru bir şekilde kullanırsanız, cildinize eski parlak ve pürüzsüz görünümünü kazandırabilirsiniz. Egzama cildinizde alerjik bir reaksiyon gibidir. En yaygın egzama türü olan atopik dermatit, çok sayıda çocuk ve yetişkini etkiler. Egzaması olan birçok insanın polen, küf, hayvan kürkü, toza karşı alerjisi veya evde kullandıkları ürünlere karşı hassasiyetleri vardır. Kullandığınız deterjan veya sürdüğünüz parfüm cildinizde tahrişi tetikliyor olabilir. Siz de yazımızı okuyarak atopik bir cilt için yapabileceklerinizi keşfedebilirsiniz. Geleneksel otacı reçetelerini modernize ederek hazırladığımız Kudra ürünleri cildinizin sağlıklı ve ışıltılı görünümüne kavuşmasını destekler.

Atopik Cilt Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Atopik bir cilt, kaşınmaya, kurumaya ve çatlamaya neden olur. Çocuklarda daha sık görülür, ancak yetişkinlerde de gelişebilir. Sağlıklı cilt nemi tutmaya yardımcı olur. Nem, cildinizi bakterilerden, tahriş edicilerden ve alerjenlerden korur. Egzama, cildin kendini koruma becerisini ortadan kaldıran bir varyasyon sonucunda oluşur. Bu bozulma, cildinizin dış çevre etkenlerinden, tahrişe sebep olan madde ve alerjenlerden olumsuz etkilenmesine yol açar. Atopi belirtileri herkese göre farklılıklar gösterir. Bu belirtiler aşağıdakileri içerebilir:

  • Kuru, hassas cilt
  • Kaşıntı, pullanma, döküntü
  • El ve ayak bilekleri, boyun, göğsün üst kısmı, göz kapakları, dirsek ve diz kıvrımlarının içinde oluşan lekeler
  • Bebeklerin yüz ve baş derisinde kırmızı, kahverengimsi lekeler
  • Sıvı içeren ve kabuklanabilen küçük lekeler
  • Kalınlaşmış ve çatlamış cilt

Atopik dermatit genellikle küçük yaşlarda başlar ve ergenlikten yetişkinlik dönemine sürebilir. Bazı kişiler için, dönemsel şekilde artabilir, sonraki süreçlerde geçici olarak düzelme belirtileri gösterebilir.

Cildi Rahatlatıcı Doğal Yöntemler

Doğal tedaviler, egzama ile birlikte gelen kuru, kaşıntılı cildin yatışmasına yardımcı olabilir. İnsanlar, özellikle semptomların en kötü durumda olabildiği kış mevsiminde, artan egzama belirtilerini yönetmek veya önlemek için diyet, yaşam tarzı değişiklikleri ile doğal ürünler ve yöntemler uygulayabilir. Bazı doğal atak önleyici önlemler şu şekildedir:

  • Doğal Yağlar: Hindistan cevizi yağı kuru, kaşıntılı cilde yardımcı olan etkili bir bakım sağlıyor olsa da şifa dozdadır. Yani Hindistan cevizi yağı fındık yağı ve benzeri kuru cilde uyumlu yağlar ile birlikte maksimum ⅓ oranında seyreltilerek kullanılmalıdır. aksi takdirde tek başına kullanılan hindistan cevizi yağı bir süre sonra cildin daha da fazla kurumasına sebep olacaktır. Banyodan sonra ve günde birkaç defaya kadar soğuk pres hindistan cevizi yağını shea yağı, fındık yağı, avokado yağı, sinirli ot yağı, aynısefa yağı gibi yağlar ile uygun oranlarda karıştırarak doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Cildi gece süresince nemli tutmak için yatmadan önce de kullanabilirsiniz. Benzer şekilde papatya esansiyel yağı da atopik dermatit semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak papatya esansiyel yağı tek başına kullanılamayacağı için bu yağı 1/100 gibi bir oranda hindistan cevizi yağı ve avokado yağı gibi taşıyıcı yağlar ile karıştırıp kullanmak faydalı olacaktır. Bununla birlikte, papatya yağı alerjen riski en düşük yağlardan olsa da bazı insanların papatya yağına alerjisi olabilir, bu nedenle birkaç gün boyunca kolun iç kısmında deneme yapmak ve vücudunuzun geri kalanına uygulamadan önce bir cilt reaksiyonu yaşayıp yaşamadığınızı görmek en iyisidir.

Avokado ve Sinirli ot gibi doğal bileşenlerden hazırladığımız atopik ciltler için Yatıştırıcı Merhem, kızaran, kuruyan, pullanan ve kaşıntılı cildi yumuşatır, yatıştırır. Atopi ataklarının önlenmesine yardımcı olur.

  • Aloe Vera Suyu: Aloe bitkisinin yapraklarından elde edilen aloe vera jeli/suyu, antibakteriyel ve antimikrobiyal etkilere sahiptir. Kuru ve çatlamış ciltlerde daha çok oluşabilen cilt enfeksiyonlarının önüne geçebilir. Jel, cildi yatıştırır ve iyileşmeyi destekler.

Ölmez çiçek bitkisi saf hidrosolü ve Aloe vera jelinden elde edilen aloe vera öz suyu hassas çabuk kızaran hassas ve kuru ciltler için yatıştırıcıdır. Tahriş olmuş cildi ferahlatır ve yenileyici etki sağlar.

  • kolloidal Yulaf Ezmesi: Kolloidal yulaf ezmesi cilt iyileştirici özelliklerini çıkarmak için öğütülmüş ve kaynatılmış yulaflardan yapılır. Ilık banyonuza toz yulaf ezmesi ekleyerek kullanabilirsiniz. Kolloidal yulaf ezmesi yulaf alerjisi bulunan kişiler haricinde çoğunlukla her yaş için güvenlidir. Gluten alerjisi olan kişiler tarafından dikkatle kullanılmalıdır.
  • Banyo: Egzama rahatsızlığında cildin dış tabakası gerektiği gibi çalışmadığı için cilt, ekstra neme ihtiyaç duyar. Sık sık yıkamak sudaki kireçten ötürü cildi kurutabilir. Bunun için çok sıcak ya da çok soğuk su ve yanlış sabun kullanılmamalı, ılık su ile duş alınmalı, duşta uzun süreler kalınmamalı ve doğal sabunlar ile cilt temizliği yapılmalıdır. Banyo sonrası muhakkak cilt nemlendirmelidir.
  • Bal: Doğrudan egzamaya uygulanabilir. Cildi nemlendirme özelliğine sahiptir. Bu sayede enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilir. Rafine edilmemiş iyi kalite organik çiçek balı tercih edilmelidir.

Ham çiçek balı, içeriğindeki enzimlerle, kuru ciltleri nemlendirir, yumuşatır ve antibakteriyel etki sağlarkenken Hibiskus cildi yüzeyindeki ölü hücrelerden arındırır ve cildin yenilenmesine katkı sağlar.

Yüz Maskesi


  • Beslenme Değişiklikleri: Bazı gıdalar vücutta alerjiye neden olabilir. Birkaç diyet değişikliği yapmak egzama belirtilerini azaltmaya destek sağlayabilir. Örnek olarak anti-inflamatuar gıdalar arasında bulunan balık, yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, mercimek, renkli meyveler, zerdeçal ve tarçın verilebilir.
  • Doğal Sabun ve Deterjanlar: Deterjanlar, egzamayı şiddetlendiren kimyasallar içerebilir. Egzamalı kişilerde cildin kurumasına sebebiyet verebilir. Bazı sabunlar alkali oranları nedeniyle cildi kurutabilir. Bu nedenle doğal içerikli ürünler tercih edilmelidir.

Bunların dışında soğuk, sert kış rüzgârları da cildin kurumasına sebep olarak atopik dermatiti arttırabilir. Tüm bu doğal ilaçlar egzamayı tedavi edemez, ancak semptomları yatıştırıcı ve yönetici etkiler gösterebilirler. Egzama şiddetli ise bir dermatoloji doktoruna görünmek iyi bir fikirdir.

Atopik Dermatiti Önleme Yolları

Aşağıdaki ipuçları, dermatit nöbetlerinin önlenmesine ve kuru cilt etkilerinin en aza indirilmesine yardımcı olabilir:

  • Cildinizi gün içerisinde birkaç defa nemlendirebilirsiniz. Bu şekilde kremler ve losyonlar nemi cildinize hapseder. Cildiniz için etkili ve uygun ürünler seçmelisiniz.

Nemlendirici Krem

  • Durumu kötüleştiren etkenleri belirleyerek bunlardan uzak durmaya özen gösterebilirsiniz. Ayrıca ter, stres, obezite, sabunlar, deterjanlar, toz ve polen cilt sorunlarını tetikleyen etkenler arasında bulunur. Tetikleyicilere maruz kalmayı azaltabilirsiniz.

Kastil Sabunu


  • Daha kısa süreli duş alabilirsiniz. Banyo ve duşlarınızı 10 ila 15 dakika ile sınırlayabilir, sıcak su yerine ılık su kullanabilirsiniz. Duştan sonra cildinizi yumuşak bir havluyla nazikçe kurulayabilir, cildiniz hala nemliyken bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.

El ve Vücut Kremi

Açık havaya çıkarken cildinizi olumsuz etkileyen çevresel faktörlere karşı korumak için  bariyer oluşturan balsam formlu ürünler kullanabilirsiniz.

Aynısafa Yağı ve Çinko gibi doğal bileşenlerden hazırladığımız Güneş Koruyucu Krem,  cilt yüzeyinde yansıtıcı bir film tabakası oluşturarak yüzünüzü güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korumaya yardımcı olur.

 40+ faktör koruma sağladığı raporlanmıştır.

Güneş Koruyucu Balsam


Çok kuru ve atopik cildi olan kişiler profesyonel, çok yönlü, günlük cilt bakımına ihtiyaç duyarlar. Kudra Cilt Besinleri tarafından geliştirilen ürünler, cildin bireysel ihtiyaçlarına göre tasarlanır. Bu ürünler, ilk uygulamadan itibaren gözle görülür şekilde daha iyi bir yaşam kalitesi için cildi her aşamada destekler. Siz de Kudra'nın GDO'suz bitki bazlı bileşenlerden ve minerallerden oluşan hammaddelerden hazırlanan ürünleri ile cilt sağlığınızı destekleyebilirsiniz.