Cilt bakımı nasıl yapılır etkili bir cilt bakımı rutini hangi adımlardan oluşmalıdır?

Cilt bakımı nasıl yapılır etkili bir cilt bakımı rutini hangi adımlardan oluşmalıdır?

Cilt Bakım Rutininde Adımlar: Temizle-Tonikle-Nemlendir-Onar

Canlı ve sağlıklı görünen bir cilt için cilt tipine uygun bir bakım yapmanın yanı sıra cilt bakım rutinlerini belirli adımlar çerçevesinde gerçekleştirmek ve bu adımların sırasını ve zamanını da doğru belirlemek önemlidir. Etkili bir cilt bakımı için cilt önce temizlenmeli sonra temizlenmiş gözenekleri sıkılaştırmak için arındırıcı bir tonik uygulanmalı, ardından cilt uygun ürünler ile nemlendirilmeli ve son aşama olarak cildin onarımına katkı sağlayacak bir uygulama ile cilt bakımı sonlandırılmalıdır.

Peki her bir adım neden uygulanmalıdır?

Temizleme

Cilt üzerinde gün boyu çevresel kirlilik, sebum üretimi ve uygulanan kozmetik ürünleridüşününce gözenekler hızla tıkanır. ve cilt tipine göre cildinizi kurutur yada sivilce ve akne oluşumuna neden olur. Bu yüzden cilt tipinize uygun yüz temizleme ürünleri ile cildinizi dairesel hareketlerle temizlemelisiniz. Böylece yüz bölgesinde kan dolaşımı da artarak cilt hücrelerinin ihtiyaç duyduğu oksijen ve besinlere ulaşması kolaylaşır.

Tonikle

Temizleme sonrası tonik kullanmak gözeneklerin sıkılaşmasına, cildin ferahlamasına ve aynı zamanda cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur. Düzenli tonik kullanımı cildin doğal pH seviyesini dengede tutar.

Nemlendirme

Temizleme ve tonlama adımları cilt dokusunun gerilmesine sebep olabilir ve kuruluk hissi yaratır. İyi bir nemlendirici kullanmak cildin elastikiyetinin artmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Ciltteki su kaybını en aza indirir, cildi besler, yumuşak tutar.

Onarma

Cilt dokusunun yaşla birlikte elastikiyeti zayıflar ve hasar görmeye başlar. Hasarın tamamen önlenmesi mümkün olmasa da için cilt dokusunun onarılmasını destekleyen onarıcı cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır. Bu yüzden cilt bakım rutininin son aşamasını oluşturan onarım adımı önemlidir. Bu sayede cildin yaşlanması yavaşlatılabilir.

Kudra, cilt tiplerine ve cildin ihtiyaçlarına uygun doğal içerikli cilt bakım ürünleri üretir. Ürünler dört aşamalı cilt bakım rutininde sırasıyla kullanılabilir. Her bir cilt tipi için doğal içerikler kullanılarak üretilen Kudra cilt bakım ürünleri ile sağlıklı bir cilt dokusuna sahip olabilir ve cildin ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri sağlayabilirsiniz. İşte cilt tipine göre Kudra ürün önerileri:

Peki cilt tipinize uygun, cilt bakım rutininde sırasıyla uygulayabileceğiniz ürünler nelerdir?

Normal/Karma Cilt Bakım Ritüeli?

Normal tipteki cildin gözenekleri küçüktür, cilt genellikle pürüzsüz bir görünüme sahiptir ve hassasiyet yoktur. Dengeli sebum üretimi ve pH seviyesi ile iyi kan dolaşımına sahip olan normal cilt ne çok yağlı ne de çok kurudur. Ancak çevresel ve biyolojik faktörlere bağlı olarak cildin kurumaması için nem dengesini korumaya dikkat etmelisiniz. Normal cilt tipine sahipseniz günlük cilt bakım ritüelinizde aşağıdaki ürünleri tercih edebilirsiniz.

Yanaklarını normal olduğu halde T bölgesinde yağlanma yaşıyorsanız Karma yapıdaki cildiniz için yağ dengeleyici yüz temizleme ürünleri kullanmalı, gözeneklerin tıkanmasını önlemek için düzenli aralıklarla peeling yapmalısınız.