Doğru Yüz ve Makyaj Temizliği Nasıl Olmalı?

Doğru Yüz ve Makyaj Temizliği Nasıl Olmalı?

Cilt bakımının başlangıç aşaması olan yüz temizliği, gün boyunca cilt yüzeyinde biriken kir ve kalıntılardan cildi arındırma işlemidir. Cildiniz makyaj yapmasanız dahi gün içerisinde ter, havada bulunan partiküller ve toz gibi çevresel etkilere maruz kalır. Ayrıca cildin doğal işleyişinde gün içerisinde ürettiği sebum, yani yağ bezlerinin ürettiği salgı da bir katman oluşturur. Bunun yanı sıra güneş kremleri, kozmetik ürünleri, makyaj malzemeleri ve ölü deri gün boyunca cilt üzerinde katman oluşturan diğer faktörlerdir. Bu biriken kir ve fazla sebumu iyi bir yüz temizliği ile arındırmazsanız gözenekler zaman içerisinde tıkanır ve cilt kaliteniz giderek bozulur.

Cildin kirlenmesine sebep olan çevresel, kozmetik ve cildin kendi ürettiği yağ gibi etkenler tek aşamalı bir temizlemeyle tam olarak cildinizden arınmaz. Bu etkilerin bazıları yağ bazlı, bazıları su bazlı temizleyiciler ile çözünür. Örneğin suya dayanıklı makyaj malzemelerini cildinizden sadece su bazlı bir temizlemeyle çıkartmak isterseniz etkili bir sonuç alamazsınız. Böyle zamanlarda doğru yüz ve makyaj temizleme yöntemleri iki aşamada gerçekleşir.

Çift Aşamalı Cilt Temizliği Nedir? Ne İşe Yarar?

Çift aşamalı cilt temizliği için birinci adım yüz temizleme yağıyla ciltteki yağ, makyaj ve kir kalıntılarının arındırılmasıdır. Cilt tipinize uygun bir yağ bazlı temizleyici, gün içerisinde yağ bezlerinin ürettiği fazla yağı çözme ve temizleme görevi görür. Yüz temizleme rutininin ikinci aşaması ise köpükle ve suyla yapılır. İkinci aşamada hem kalan kirlerden cildi arındırmak hem de cildin pH dengesini korumak için cilt tipinize uygun doğal sabunları tercih edebilirsiniz. Çift aşamalı yüz temizliğinin sağladığı avantajlar şöyledir:

  • Cildi derinlemesine temizler, herhangi bir kalıntı kalmasının önüne geçer.
  • Suya dayanıklı makyaj ve güneş kremi gibi ürünlerin teninize herhangi bir şekilde zarar vermeden arınmasını sağlar.
  • Tamamen temizlenen ciltte gözenekler açılır ve cildiniz nefes alır.
  • Nefes alan ciltte kan dolaşımı ve oksijen seviyesi artar. Buna bağlı olarak cilt altı dokuların yenilenmesi daha hızlı hale gelir.
  • Kalıntılardan çok daha iyi arındırılmış bir ciltte siyah nokta, akne, matlaşma ve lekelenme gibi cilt problemleri azalır.
  • Cilt bakımının devamı olan tonik, serum ve nemlendirici gibi ürünlerin cilt tarafından daha iyi emilmesine yardımcı olur.
  • Sürekli temiz ve nefes alan cilt kolajen üretimini ve nem dengesini korur.

Yağ İle Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Yağlı cildi, yağ ile temizlemek cildi yağlandırır mı? Yağ suda değil, yine yağda çözünen bir madde olduğu için yağ bazlı bir temizleyici cildinizi daha fazla yağlandırmaz ancak burada dikkat etmeniz gereken cilt tipinize uygun bir ürün seçmenizdir. Çift aşamalı temizliğin ilk aşaması olan yağ ile cilt temizlemede etkili sonuç alabilmek için doğru uygulama yapmanız önemlidir. Yüz temizleme yağını önerilen miktarda uygulamalısınız. Yağ bazlı ürünleri kullanırken cildiniz ve elleriniz kuru olmalıdır. Elinize uygun miktarda aldığınız yağ bazlı temizleyici ile dairesel hareketlerle cildinizi temizleyin. Böylece cildinizi bir yandan yağlı kir ve makyajdan arındırırken bir yandan yüzünüze hafif masaj uygulayarak kan dolaşımını da hızlandırabilirsiniz.

  Yağlı/ Karma/  Sivilce ve siyah nokta eğilimli bir cilde sahipseniz Yüz Temizleme Yağını
  Yağlı/ Karma/  Sivilce ve siyah nokta eğilimli bir cilde sahipseniz Yüz Temizleme Yağını
  Normal/ Kuru/ Hassas/ Rozalı/ Atopik cilde sahipseniz Yüz Temizleme Balsamını kullanın.  
  Normal/ Kuru/ Hassas/ Rozalı/ Atopik cilde sahipseniz Yüz Temizleme Balsamını kullanın.  

Yağ ile cilt temizliğini ılık nemli pamuklu bir bez veya havlu ile ürünü cildinizden arındırarak tamamlayın. Kullandığınız bezlerin 100% pamuk kumaştan olmasına dikkat edin.

Yüz ve Makyaj Temizleme Bezleri için kumaşlarını özenle seçerek elde diktiğimiz aksesuarlarımız; makyaj temizleme bezi veya pedi kullanın.

Sabun Bazlı Temizleme ile Yüz Temizliğini Tamamlayın

Cilt yüzeyinde yağ ile çözünmeyen kirler su ve köpükle derinlemesine temizlenir. Doğal sabunlar cildinize zarar vermeden günün getirdiği kalıntılardan kurtulmanıza yardımcı olur. Hafif nemli cildinize su ile elinizde köpürttüğünüz sabunun köpüğünü dairesel hareketlerle uygulayıp bol su ile durulayabilirsiniz. Sabun hemen durulanan ve suyla kolayca arınan bir madde olduğu için cilt üzerinde kısa bir süre etkisi kalır. Dolayısıyla cildin pH dengesini bozucu bir etkiye sahip değildir. Cildiniz için uygun bir sabun tercih ettiğiniz ve iyice duruladığınız takdirde sabun bazlı temizleme cildinizde kuruluk oluşturmaz. Çift aşamalı temizlik ritüelinin ardından uygun bir tonik ve nemlendiriciyle günlük cilt bakımınızı tamamlayabilirsiniz. 

Doğru yüz temizleme yöntemleri kullanmanız kadar ürün seçimleriniz de cilt sağlığınız için önemlidir. Bakım aşamaları her cilt tipi için aynıı olmakla beraber iyi bir sonuç alabilmeniz için kullanacağınız temizleyici ürünlerin cilt tipinize uygun olması gerekir. Kudra cilt besinleri doğal formülleri ile cilt bakımınızı keyifli hale dönüştürür. Siz de Kudra’nın uygun yüz temizliği ve bakım ürünlerini inceleyebilir, cilt tipinize uygun olan ürünlerle kendi kişisel bakım ritüelinizi oluşturabilirsiniz

Hassas/ Kuru/ Atopik /Rozalı/ Bebek
Hassas/ Kuru/ Atopik /Rozalı/ Bebek
Normal/ Karma/ Olgun/ Lekeli
Normal/ Karma/ Olgun/ Lekeli
Yağlı/ Karma/ Sivilceli/ Siyah Noktalı
Yağlı/ Karma/ Sivilceli/ Siyah Noktalı

   Temizleyicilerimizin tamamını inceleyebilmek için sayfamızı ziyaret edin