Neden doğal kozmetik ürünleri tercih etmeliyiz?

Neden doğal kozmetik ürünleri tercih etmeliyiz?

Kimyasalları vücudumuza deri yoluyla almak, onları yutmaktan daha risklidir!!

Ne yazik ki, ilk bakışta size güzelliğin kapılarını açacağını düşündüğünüz, allanıp pullanmış kozmetik ürünlerin çoğunda toksik maddelerin kullanıldığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış bir gerçektir.

Yetişkin bir kadın günde ortalama 9 çeşit kozmetik ürün kullanıyor ve yılda ortalama 2.26 kg kozmetik ürünü deri yoluyla vücuduna alıyor. Standart bir deodorantta veya rujda ortalama 25-30 civarında kimyasal madde mevcut ve bunların önemli bir kısmı paraben, SLS ve alüminyum tuzlar, sentetik kokulandırıcı ve renklendiriciler gibi toksik maddelerden oluşuyor. Üstelik toksinlerin vücudumuza deri yoluyla girmesi, ağız yoluyla girmesinden daha risklidir.

Çünkü, ağızdan alınan maddeler sindirim sisteminde yakılmaya başlanır ve karaciğerde toksinlerin bir kısmı temizlenir. Ancak deride bulunan gözenekler yoluyla vücuda giren kimyasallar hızla dolaşıma karışır ve iç organlara taşınarak önemli bir kısmı yıllarca buralarda depolanır. Depolanan toksinler doğrudan hormonlarımızı etkileyerek alerjiler, cilt problemleri, astım ve meme kanseri gibi pek çok farklı sağlık problemini tetikler. 

Doğal Cilt Bakım Ürünlerini Tercih Etmeniz İçin 5 Temel Neden:

1. Doğal ürünler, cildinize olduğu kadar çevreye de dosttur. İçerisinde kimyasal maddeler bulunmadığı için, çevresel kaynaklara zarar vermeden üretilirler.

2. Doğal ürünler, kimyasallar ile üretilen ürünlerden daha sağlıklı ve kaliteli hammaddeler ile hazırlanırlar.

3. Doğal ürünlerin hammaddeleri tarımsal kaynaklı olduğu için sürdürülebilirdir.

4. Doğal ürünler cilt yapınızla uyumludur. Cildi kendine bağımlı hale getirmez aksine düzenli kullanımda etkili ve kalıcı çözümler sunar.

5. Doğal ürünlere koku veren bitki özlerinin daha iyi hissetmemizi sağlayan aromaterapik etkileri vardır. Sentetik ürünlere koku veren parfümler ise hormon bozucudur ve hassas kişilerde cilt reaksiyonlarına yol açabilir.

KUDRA' da en saf ve taze içeriklerle cildi besleyici renkli dudak balmları hazırladık. Şimdi renkli kozmetik ürünler kullanırken dahi içiniz rahat olabilir.

KIZILTAŞ DUDAK BALSAMI
KIZILTAŞ DUDAK BALSAMI

Yararlı Bileşenlere Odaklanıyoruz

KUDRA Cilt Besinleri "Paraben içermez, Sülfat içermez, Sentetik parfüm içermez" gibi ibareler yerine içeriğinde hangi zararlı maddelerin bulunmadığını ön plana çıkarmak yerine içerdiği tüm maddeleri saydam bir şekilde listeleyerek cildiniz için sağlayacağı faydaları sunar. Lavanta ve Itır Esansiyel yağlarının doğal antibakteriyel ve zihin üzerindeki rahatlatıcı aromaterapik etkilerini taşıyan ter kokusu önleyici Deokremin 100% Doğal ve organik içeriğini buradan inceleyebilirsiniz.

Lavanta + Itır DEOKREM
Lavanta + Itır DEOKREM

Derimiz, vücudumuzun en büyük organıdır ve koruyucu bir kalkan görevi görür.

Islak mendillerden, parfümlü sabunlara, nemlendirici kremlerden bebek şampuanlarına hemen her yerde hayatımızda olan toksinler sağlığımızı tehdit ediyor. Saf bitkisel yağlar ile hazırladığımız soğuk yöntem el yapımı sabunlarımız ile doğal ve etkili yoldan yüzünüzü ve tüm vücudunuzu kirden arındırırken toksinlerden de uzak durun.


Bebekler İçin Kastil Sabunu
Bebekler İçin Kastil Sabunu

En Hassas Ciltler İçin En Doğal Hammaddeler

Toksik bileşenler içeren sentetik ürünlerden özellikle gebelerin, bebeklerin ve gelişim çağındaki çocukların sakınması gerekir. Haydi yeni yılda kendinize ve ailenize en büyük iyiliği yapın. Sağlığınızı korumak adına toksinleri hayatınızdan çıkarın. Yerine koyabileceğiniz doğal cilt bakımı ürünlerini en etkili formüller ile ürettik. Şimdi siz de gerçek doğallığı keşfedin!